Niet storen op de iPhone

Niet storen

‘Hé René, wat doe jij om te zorgen dat ze je niet storen telefonisch?’, vraagt Simon, een medewerker bij een klant, tijdens een gesprek bij de koffieautomaat.

‘Dat ligt eraan’, antwoord ik, ‘in welke situatie ik ben. Soms de niet storen functie. Het vaakst gebruik ik echter het luidspreker-uit-knopje. De telefoon trilt dan wel, maar dat kan ik negeren. In andere gevallen laat ik mijn telefoon in de auto liggen’.

‘Jij hebt toch ook een iPhone?’

‘Dat klopt. Voor mij nog steeds de ideal smartphone’.

‘Dan kun je ook het vliegtuigje gebruiken’.

‘Ja, maar dan is direct alles uit. Je kunt dan beter het maantje gebruiken’.

‘Ik heb nooit begrepen wat het verschil is’, zegt Simon in alle eerlijkheid.

‘Ik denk niet dat het met begrijpen te maken heeft. Je hebt het jezelf waarschijnlijk nooit echt afgevraagd. Want een blik in de handleiding en je weet het’.

‘Ok, vertel maar’.

Vliegtuig en maantje

Veeg van onderrand instelscherm‘Met het vliegtuigje zet je alles in één keer uit, bellen, data, wifi en bluetooth’, vertel ik, ‘met de niet storen functie, het maantje, blijft alles gewoon doorgaan alleen krijg je daarvan geen bericht. Je telefoon gaat dus niet bellen, trillen of een berichtje geven als er gebeld wordt of er een andere communicatie is’.

‘Dan is het wel handig dat je zowel het vliegtuig als het maantje snel kunt bedienen door van de onderrand van het scherm naar boven te vegen’.

‘Inderdaad. Zelf gebruik ik dat vegen om snel de lantaarn of bluetooth aan te zetten. Die laatste gebruik ik voornamelijk als ik muziek wil afspelen op mijn koptelefoon’.

‘Ja, die lantaarn gebruik ik ook regelmatig. En sinds kort de timer daarnaast, want ik ben met Pomodoro tijdmanagement bezig’.

De niet storen functie op de iPhoneNiet storen

‘Over die niet storen functie gesproken. Je wist zeker ook niet dat je dat op allerlei manieren kunt instellen?’, vraag ik Simon.

‘Nee, ik weet wel dat het vliegtuig alleen een aan en uit mogelijkheid heeft’.

‘Bij niet storen heb je allerlei opties die je kunt kiezen bij Instellingen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je wel gebeld kunt worden door mensen uit je Favorieten. Dan ben je dus voor niemand bereikbaar, maar bijvoorbeeld wel door je vrouw en secretaresse.

En wat ook slim is, dat je Herhalen kun aanzetten. Wanneer iemand je belt, terwijl niet storen aanstaat, ben je niet bereikbaar. Belt die persoon daarna direct weer, dan gaat jouw telefoon wel over als je Herhaalde oproep aan hebt staan. Bij dringende zaken krijg je op die manier wel contact’.

‘Daar hebben ze dus over na gedacht’.

Inplannen

‘Je kunt de niet storen functie ook inplannen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je vanaf 10 uur ’s avonds tot 7 uur ’s ochtends niet gestoord wilt worden.’

‘Dat is handig. Mijn schoonmoeder belt nog wel eens ’s avonds’. Simon lacht. ‘Ik zal haar maar niet vertellen dat ze bij een tweede keer wel contact maakt’.

Iphone vliegtuig-modusToch wifi

‘Nou, je bent nu helemaal op de hoogte merk ik. Ik kan je nog een trucje vertellen. Wanneer je de vliegtuig-modus gebruikt, en dus alle telefoonverkeer stopt en verbinding met data-, wifi- en bluetooth netwerken verbreekt, kun je toch gebruik maken van wifi en bluetooth. Dat kan handig zijn in sommige gevallen.

Je zet daartoe op je telefoon eerst de vliegtuigmodus aan bij Instellingen. Daarna ga je daaronder naar Wifi en zoekt de wifi van de plek waar je je bevindt, bijvoorbeeld die van het vliegtuig. Die kun je dan gewoon gebruiken.

Het werkt ook voor bluetooth. Je kunt dus in het vliegtuig, ook al heb je de vliegtuig-modus aan staan, gewoon je eigen bluetooth koptelefoon gebruiken’.

‘Tjonge, dit was een leerzame ontmoeting. Zullen we nog een bakkie doen?’

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 17 september 2015 door in de categorie 2015, Algemeen, Werken

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *