Website boekje van deze website

Ik heb het me Willem over een website boekje en mijn website. ‘Ik moet eerlijk zeggen dat ik je site in het begin wat onduidelijk voor me was’, is het eerste dat Willem zegt, ‘je gebruikt bijvoorbeeld geen categorie-indeling. Je behandelt op je site ook niet één onderwerp, maar schrijft over van alles. Dat vond ik lastig of vreemd’.

‘Ik heb dat vaker gehoord. Met name het advies categorieën en dergelijke te gebruiken’.

‘Maar nu weet ik dat het over van alles gaat en ik vind dat juist leuk. Ik lees je stukjes regelmatig. Ik sla wel eens een dag over, maar ga toch regelmatig kijken.

‘Dat is altijd leuk om te horen’.

‘Je hebt inmiddels zo veel geschreven dat ik het leuk vind met de zoekfunctie iets te zoeken. Dan tik ik gewoon een woord in en kijk wat er tevoorschijn komt. Of ik gebruik de sleutelwoorden en klik eenvoudig op een woord dat me aanspreekt’.

‘Het is geleidelijk inderdaad een behoorlijke hoeveelheid geworden. Er staan inmiddels zo’n 1500 berichten op. In het begin overigens korte berichten met ideeën’.

Categorieën

‘Ik kan me voorstellen dat het ondoenlijk is nu nog categorieën aan te brengen’.

‘Ach, het zou wel kunnen. Het kost voornamelijk een hoop tijd. Maar het is niet het uitgangspunt. Ik vind die willekeur in onderwerpen juist leuk. Zoals jij het doet met de sleutelwoorden of zoeken op een woord, dat is toch leuk’.

‘Alleen kom je dan niet hoog in Google, bij de zoekresultaten’.

‘Dat hoeft toch ook niet. Wie zegt dat dat moet. Ik vind het best zo. Ik schrijf elke ochtend wat in me opkomt, soms wat privé, soms wat van het werk. Een website dus waar leven en werken samenkomen, zoals de ondertitel luidt’.

Website boekje

‘Je zou inderdaad een website boekje kunnen maken, zoals sommige schrijvers een columnboekje uitbrengen. Een selectie van je website teksten’.

‘Ook daar zou ik tijd voor moeten maken en die tijd besteed ik dan liever aan andere dingen. Bovendien via internet zijn de teksten allemaal toegankelijk, bijna iedereen in Nederland heeft een computer met internetverbinding’.

‘Maar toch, een website boekje in je handen is toch anders’.

‘Ik heb wel laatst een jaargang teksten die ik schreef voor Nieuws030 in een epub gezet. Da’s geen papier, maar toch een andere vorm’.

‘Denk eens over een website boekje na’, dringt Willem aan, ‘heus, je hebt een toegankelijke stijl. Ik zou jouw website boekje liever aan vrienden en bekenden geven dan zo’n boekje van een BN’er. Van een acteur die zo nodig een boekje moet schrijven en te veel promotie krijgt bij Humberto’.

‘Dank je, ik houd het in gedachten’.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 12 september 2015 door in de categorie 2015, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *