gratis 20 euro biljet

Gratis 20 euro biljet

Twee weken geleden kreeg ik een enveloppe van de Europese Centrale Bank. Het bleek in zijn geheel een folder over het nieuwe 20 euro biljet. Het was een mooi opgemaakte en informatieve folder, waarin zelfs een plastic voorbeeld was geplakt op creditcard formaat.

Het nieuwe 20 euro biljet

‘Ik heb vorige week een folder ontvangen over het nieuwe 20 euro biljet’, vertel ik, wanneer we met een paar vrienden bij elkaar zijn. ‘Het is een mooie folder met leuke informatie. Hebben jullie die al gezien’. Alle aanwezigen schudden nee of zeggen iets in de lijn van ‘niet gehad’.

‘Er komt helemaal geen nieuw 20 euro biljet’, zegt Henk een beetje provocerend.

‘Nuah, toch is het zo. En die folder noemen ze bij de Europeesche Bank een brochure, maar het is een gevouwen papier dus een folder’, reageer ik.

Henk lacht en kijkt rond om medestanders te vinden. ‘Ja, ja, we kennen je grappen’.

Folder met gratis 20 euro biljet ophalen

Ik kijk introspectief zoekend naar het plafond. ‘Weet je’, zeg ik kort daarna, ‘ik denk zelfs dat ik de folder over dat 20 euro biljet bij me heb’. En om Henk te pesten zeg ik er direct achter aan, ‘en weet je, ik kreeg er zelfs een gratis 20 euro biljet bij’.

‘Dat zal wel. Niemand heeft de folder gehad en René krijgt een folder met een gratis 20 euro biljet erin’.

‘Ik haal het wel even’, zeg ik terwijl ik opsta om de folder uit mijn auto te halen’.

Lachen natuurlijk even later als ik Rob, die het dichtst bij de deur zit, de folder overhandig. En Henk het plastic voorbeeld van het 20 euro biljet laat zien.

3 miljoen folders

Bijna 3 miljoen folders verstuurde de Europeesche Bank naar bedrijven om ze te informeren over het nieuwe 20 euro biljet. Het plastic voorbeeld noemen ze een kantelkaartje. Omdat je door het holografische kaartje te bewegen de echtheidskenmerken kunt zien.

Er is op de website van de EU allerlei informatie te vinden over het nieuwe biljet, van de zogenaamde 2e serie. En er is een filmpje waarin de echtheidskenmerken worden getoond:

Zie ook het bericht ‘Vals geld, nepgeld en de wet

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 21 oktober 2015 door in de categorie 2015, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *