ander speelveld - de bananen pooltafel

Ander speelveld

Twee jaar geleden toonde de Engelse kunstenaar Cléon Daniel zijn idee voor een ander speelveld bij pool. Hij kwam met een pooltafel in de vorm van een banaan.

Ik moest direct aan Roger de Bruyn denken. Bij alle lezingen die ik van deze Belgische professor creatief denken bijwoonde, sprak hij altijd over een ander speelveld bij voetbal.

Ergens moet ik nog een aantekening hebben van zijn ideeën daarbij. Het kwam er op neer dat aanvallers in een bepaalde situatie verdedigers worden en omgekeerd. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer de doelen op de middenlijn met de ruggen tegen elkaar worden gezet.

Ander speelveld

Bij het voetbalveld van Roger de Bruyn kan ik me nog wel iets voorstellen. Het andere speelveld van Cléon Daniel vond ik echter bizar. Hoewel de daadwerkelijke uitvoering van de bananen pooltafel er als een fraai meubelstuk uitziet.

Donut, het andere speelveld

donut pooltafelOnlangs kwam Daniel met een nieuwe variant. Hij maakte een ronde pooltafel, die wel iets wegheeft van een donut.

Het speelveld van de tafel is niet precies rond. Er zit een golfbeweging in waarvan ik me afvraag of je daar iets mee kunt.

Natuurkundige wetten

Bij het oorspronkelijke speelveld werk je immers met de natuurkundige wetten van reactie, tegenreactie, invallende hoek en dergelijke. Ik vraag me af of de ronde pooltafel daarmee niet vooral een behendigheidsspelletje is.

Maar het is wel weer een fraaie tafel, hoewel het laken van mij wel een andere kleur zou mogen hebben.

De gekromde ladder

Ladder met bochtDat het Cléon Daniel vooral om gekte gaat blijkt uit zijn idee voor een ladder. Leuk gevonden. Als ik een boerderij in Frankrijk had zou ik er één tegen de hooizolder zetten. Erg praktisch is het echter niet.

Pooltafels te koop

Zoals gezegd zijn de pooltafels fraaie meubelstukken, die ook daadwerkelijk te koop zijn. De bananen pooltafel kost ongeveer 12.000 euro en heeft een levertijd van 3 maanden. Van de ronde pooltafel is nog geen prijs bekend.

Boek

Meer gekke ideeën verzamelde Cléon Daniel in zijn boek ‘Uninventions’. Een groot aantal van die gedachtespinsels zijn te vinden op de website met dezelfde naam

Meer vreemde biljart- en pooltafels zijn te zien op de website Womamazing

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 23 oktober 2015 door in de categorie 2015, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *