Bizar voetenwerk

Bizar voetenwerk

Wat wil je nou?, vraag ik me af bij het voetenwerk dat ik zie op de foto. In de weekendbijlage van het AD staat een artikel over Madrid. Ik ben er een paar keer geweest en lees het artikel met extra interesse. Herken ik plekken op de foto’s?

Dan valt mijn oog op het voetenwerk op een van de foto’s. Zie ik het goed. Ik weet dat onzekere vrouwen en meisjes de voeten met de punten naar elkaar toe draaien. Maar dit is wel heel bijzonder voetenwerk.

Ik bekijk de foto nog eens goed. Haar linkervoet wil naar voren en staat evenwijdig aan de straat. Haar rechtervoet staat onder een hoek van ongeveer 45 graden en wijst naar de winkel. Wil ze naar binnen? Stuurt het logische linkerdeel van haar hersenen haar rechtervoet richting de broodjes.

Geen loophouding

bizar voetenwerk totaalshotHet is geen loophouding. Ze staat waarschijnlijk stil. Als ze wil gaan lopen moet ze haar rechterbeen evenwijdig aan haar linkerbeen zetten of een sprongetje maken.

Wat moet er zijn gebeurd om zo te gaan staan? Loopt er verderop iemand? Het is niet goed te zien of ze naar voren kijkt of richting de winkel. Is het een man? Wil ze hem volgen, maar is de verleiding van een broodjes ook groot.

Dat ze in haar rechterhand een beker heeft is ook niet zeker. Het kan ook een portemonnee zijn. Dat ze met haar linkerarm enigszins aangeeft aan de mogelijke persoon voor haar dat ze de winkel in wil.

Ondeugend

Dat de linkerhand iets van de tafel wil halen lijkt me niet. Het zou wel het vreemde voetenwerk verklaren. De linkervoet wil niet weten wat de rechtervoet doet, als variant op de uitdrukking met de handen.

‘Moet je kijken naar die voeten’, zeg ik tegen de vriendin waar ik de krant zit te lezen.

Ik houd haar de krant voor en ze roept, ‘hè drie voeten’.

‘Kijk nog eens goed’, zeg ik, ‘want die derde is een tafelpoot’.

Dan ziet ze het. ‘Ja, nou zie ik het. Dat is een bizarre houding. Met zo’n houding kun je een derde bril weggeven’.

Ik begrijp dat ze een verwijzing maakt naar de commercial van brillenfabrikant Pearle die momenteel regelmatig wordt uitgezonden. Ik kijk nog een keer naar de foto. Gehandicapt kan ze niet zijn, want in deze houding kan ze niet lopen. Lijkt me. Een antwoord zal ik er wel niet op krijgen, besluit ik en ik ga verder met het artikel over Madrid.

Pearle-brillencommercial-02

(Klik op foto voor Youtube filmpje van commercial)

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 6 december 2015 door in de categorie 2015, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *