Bijen houden

Bijen houden als hobby weer toegenomen

Bijen houden is niet moeilijk, maar er komt meer bij kijken dan je wellicht denkt. Dat vertelde een deskundige op het gebied van zonne- en windenergie me een paar weken geleden. Hij was kort daarvoor ter ontspanning bijen houden als nieuwe hobby begonnen. De gelegenheid nodigde niet uit over zijn hobby door te praten, dus spraken we af dat later nog eens te doen.

Het is er nog niet van gekomen. Ik moest eraan denken toen ik langs de winkel met bijenkasten liep (wandelde).

Bijen houden

Twee jaar geleden sprak ik ook iemand die bijen hield. Hij had kort daarvoor zijn kasten weg moeten doen, nadat hij was verhuisd en er geen ruimte meer voor had. Maar hij had een organisatie gevonden die een imker zocht om hun kasten te onderhouden. Daar had hij zich bij aangesloten.

‘Het is zo’n mooie hobby’, vertelde hij me. Hij probeerde zijn enthousiasme op mij over te brengen. Ik moest in ieder geval een keer met hem mee gaan. Het is er door omstandigheden nooit meer van gekomen.

Imkers

Dat hij mij probeerde over te halen was niet verwonderlijk. Hij gaf me zelfs de reden. Er waren steeds minder mensen die bijen houden. Waren, want dat is inmiddels aan het veranderen. Ik las een paar weken geleden in de krant dat steeds meer jongeren er interesse in hebben en dat ook scholen nu aandacht geven aan bijen houden. Op sommige scholen staan daartoe ook bijenkasten.

Bijen

Bijen zijn belangrijke beestjes. Einstein schijnt al eens gezegd te hebben, dat als de bij uitsterft, de mens een paar dagen later zal volgen. Er zijn ook talrijke boeken waarin de bij wordt bejubeld, het bijen houden wordt uitgelegd en allerlei andere zaken aan de orde komen.

Wie geïnteresseerd is kan zijn licht opsteken bij de bestaande bijen houders, hun website of de vele cursussen. Je kunt ook beginnen met dit PR-boekje van de Bijenhouders.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 14 maart 2016 door in de categorie 2016, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *