Bijzondere garagedeuren

Bijzondere garagedeuren

Mark stuurde me twee foto’s van bijzondere garagedeuren. Het werd me niet helemaal duidelijk of er eentje van zijn eigen garage bij was. Mark’s vrouw is vorig jaar overleden en de kinderen zijn het huis uit. Hij houdt wel van een grapje. Het zou kunnen dat hij en zijn buurman besloten bijzondere garagedeuren te schilderen bij hun huis in Foxton.

Gevaarlijk

Ik ken de situatie bij Mark een beetje van de paar keer dat ik bij hem in Engeland was. Het is een wijkje met vrijstaande en twee-onder-een-kap huizen in een halve boog. Beetje gras ervoor, garage ernaast en een flinke tuin erachter. De meeste mensen die er rijden wonen in de wijk. Geen van hen zal de neiging krijgen de geschilderde oprit op te rijden in de veronderstelling daar een doorgaande weg te vinden … achter de garagedeur.

Bijzondere garagedeuren

De grappige en creatieve foto stimuleert me op zoek te gaan naar meer bijzondere garagedeuren. Dat blijkt niet moeilijk. Vooral Amerikanen en Canadezen vinden het leuk, blijkt na een kleine speurtocht op internet.

Perspectief

Het perspectief is belangrijk. De verhoudingen moeten goed zijn om het effect zo groot en verrassend mogelijk te maken. Dat valt direct op wanneer je schilderwerk ziet dat niet in verhouding is of waar het perspectief niet goed is.

Vanzelfsprekend is het standpunt van waaruit wordt geschilderd ook een punt. Dat moet die van het aankomend verkeer zijn, auto, fiets of voetganger. Dat is vanuit sommige camerastandpunten niet helemaal goed te beoordelen.

Materialen

Welk materiaal is gebruikt, is op de foto’s niet goed te zien. Ik ging uit van schilderwerk. Wellicht ligt spuitwerk (airbrush) en fotoprint meer voor de hand. Sommige illustraties zijn zo levensecht, dat kun je met gewoon schilderwerk niet bereiken. Hooguit met fijnschilderwerk, maar wie neemt daarvoor tegenwoordig nog de tijd.

Enkele voorbeelden

Er zijn wellicht betere voorbeelden. Die kun je vinden door bijvoorbeeld ‘creative garage doors‘ als zoekopdracht te typen in Google afbeeldingen.

bijzondere-garagedeuren_3 bijzondere-garagedeuren_2 Bijzondere garagedeuren

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 24 maart 2016 door in de categorie 2016, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *