Downloads

Op deze pagina Downloads heb ik een aantal documenten, boeken en overige geplaatst die je kunt downloaden. Ze behoren bij berichten op deze website en het is subjectieve selectie. In de teksten op deze site zijn dus veel meer documenten, boeken en onderzoeksresultaten te vinden die je kunt downloaden.

Nieuws030 – een jaar columns

Midden 2014 startte Ton van den Berg het initiatief voor een Utrechtse Nieuwssite. Het werd Nieuws030.nl. Betrokken bij de opstartfase, was ik één van de eerste columnisten. Als snel kwamen ook Henk Westbroek, Vincent Oldenborg, Kees van Oosten en anderen erbij. In dit ebookje zijn mijn eerste 52 columns verzameld.

Download “Nieuws030 - een jaar columns”

Nieuws030 - jaar columns 2014-2015.epub – 3488 keer gedownload – 2,53 MB

Terrorisme en Nederland

Ruim tien jaar geleden schreven Peter Kramer, Ed Figee, Tom van der Maas en ik het boek ‘Terrorisme en Nederland’. Het handelt over de situatie rond terrorisme in die tijd. De WTC-ramp was net geweest en elk land was in staat van opperste paraatheid. Het woord terrorisme gonsde door de media. Er werden allerlei initiatieven ontwikkeld om terrorisme te voorkomen of ons er tegen te beschermen. We spraken voor het boek diverse mensen die zich in Nederland en daarbuiten op de één of andere manier bezig houden met terrorisme.

Download “Terrorisme en Nederland”

terrorisme_en_nederland (v_01d).epub – 3619 keer gedownload – 218,62 KB

Mijmeringen

Enige tijd gelden had ik de fotocolumn’ Mijmeringen’ in het inmiddels gestopte tijdschrift OOK! van Sanoma. De columns waren geassocieerde herinneringen bij een foto uit het fotoarchief van Polyvisie. In 2011 bracht ik ze uit in boekvorm. De eerste druk was binnen korte tijd uitverkocht; oude foto’s en nostalgie doen het goed in deze tijd. Er waren plannen voor een tweede druk, maar het werd een epub. Dat leek ons met de opkomst van tablets veel leuker.

Download “Mijmeringen”

mijmeringen_ook.epub – 3431 keer gedownload – 2,46 MB

Zonsverduistering

Voorafgaand aan de zonsverduistering van 1999 bereidde ik met Uitgeverij Spectrum een boekje voor. Het bevatte informatie over de eclips van 1999 en verhalen rondom zonsverduisteringen. Wat is een zonsverduistering? Hoe werd het in het verleden beleefd? Wanneer was de eerste eclips vakantietrip georganiseerd? Welke andere verduisteringen zijn er nog in het heelal? Het zijn vragen die worden beantwoord in het boekje. Ik schreef er een bericht over.

Download “Zonsverduistering 1999 - eclips boekje”

concept-Totaal-eclips-boekje.pdf – 3321 keer gedownload – 1,28 MB

ThinkTank – een basic outliner

Het was ooit mijn ideale outliner. Snel even een idee uitwerken of de structuur maken voor een uitgebreid artikel. Het DOS-programma uit 1985 werkt nog steeds, zelfs in de nieuwste versies van Windows (in de functie ‘opdracht prompt’).

In 1991 schreef ik een artikel over Outliners voor PCM, waarin ik uiteraard ook ThinkTank besprak. Later vertaalde ik Maple, een outliner die vooral als informatiemanager is bedoeld, in het Nederlands (zie: Maple Outliner Pim en Notities en Maple).

Download “ThinkTank - outliner”

ThinkTank241NP.rar – 3466 keer gedownload – 88,79 KB

De allereerste Playboy

In november 1953 kwam Hugh Hefner met het tijdschrift Playboy. Het was direct een redelijk succes. Hij had nog wat contacten uit zijn tijdschriftentijd die hem hielpen en hij promootte het blad met één van de beroemdste Monroe foto’s. Hij had een nieuw publiek aangeboord, mannen die naar seksplaatjes wilde kijken in een omgeving van artikelen over voeding en sport. Door zijn nette aanpak werd het tijdschrift geaccepteerd. Hij moest bijdrukken en verkocht uiteindelijk 54.000 exemplaren van de eerste playboy

Download “Playboy - eerste uitgave”

Playboy nov 1953 first issue.pdf – 543 keer gedownload – 27,29 MB

Day of the Tentacle

Een VGA programma uit 1993. Het is het complete programma inclusief de manual. Lees de instructies, mogelijk heb je een emulator nodig. Zie ook het bericht ‘Day of the Tentacle

Download “Day of the Tentacle”

maniac-mansion-day-of-the-tentacle.zip – 469 keer gedownload – 8,87 MB