Ideeën database

Deze categorie bestaat uit ideeën, abstracte gedachten en verwonderingen. Ze komen uit mijn ideeën database met honderden ideeën. Het zijn gedachten en ideeën die ik in de loop van de tijd had en die ik opschreef als ik er de discipline, gelegenheid e.d. voor had.

Ik ben hier begonnen met oude ideeën, waarvan er enkele al in één of andere vorm, door mij of anderen, zijn uitgevoerd. Ze komen uit de periode 1990 – 2000. Sommigen zijn inmiddels achterhaald, door technische of maatschappelijke ontwikkelingen, andere zijn met kleine aanpassingen bruikbaar etc.

Als de database wel eens ter sprake kwam waren er altijd mensen die het wilde zien. Sommigen heb ik het ook werkelijk laten zien (in het begin om het prachtige programma AskSam te demonstreren), anderen heb ik op hun verzoek een top-10 gegeven (die er steeds anders uitzag). Nu ga ik ze dus geleidelijk, onbewerkt, in deze blog plaatsen. Wellicht zijn ze voor jou een opstapje naar of ter bewerking van eigen ideeën of kun je er wat mee voor een eigen activiteit.

Met ideeën kun je een kamer vullen, zei een Engelse vriend ooit tegen me (hij was commercieel directeur van een Amerikaans bedrijf dat rechten verkocht op artwork). Dat is waar. Een idee is pas waardevol als het wordt/is uitgevoerd.

Daarvoor is verdere uitwerking nodig, onderzoek, financiering etc. en de tijdgeest moet goed zijn. Ik heb genoeg ideeën gehad die zinvol waren maar waarbij de gesprekspartner het idee niet kon ‘zien’, waar de tijdgeest niet klopte, de financiering gevonden werd of waar gewoon geen interesse voor was.

De meeste hier geplaatste ideeën zijn kort, maar lang genoeg om de idee of achterliggende gedachte op te pakken. Ze moeten nog verder worden uitgewerkt om een basis voor uitvoering te hebben. En het merendeel is nog niet uitgevoerd, in ieder geval niet door mij.

Sommige van de ideeën zijn in de geplaatste vorm of in uitgewerkte vorm vastgelegd bij een notaris of de belastingdienst (afd. onderhandse akten, voorheen succesie).

Vanzelfsprekend heb ik geen ideeën geplaatst waarmee ik zelf op korte termijn iets wil doen, alleen of met klanten en relaties.

Doordat de ideeën niet zijn bewerkt komen er soms nog oude, niet meer bestaande namen en termen etc. in voor (bijv. PTT).

Naar overzicht ideeën (daarin zijn de ideeën uit ideeënverzamelingen niet opgenomen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code